Sóc Quim Oriol, apasionat de l'esport i l'osteopatia. Benvinguta a la meva pàgina, un espai interactiu i una font d'informació on tothom qui vulgui podrà aprofundir en temes d'interés general. Em dedico a tractar de manera global tot el que comprèn l'estat físic i la salut de les persones, cobrint tot el procés des de la lesió fins a la reintroducció esportiva i la condició física.

© 2017 Quim Oriol!

Serveis que ofereixo

Osteopatia

porfolio 04

L’osteopatia és una ciència dedicada a buscar la pròpia salut inherent del cos humà, i que mitjançant tècniques i teràpies manuals, procedeix en aquesta finalitat.

Mitjançant profunds coneixements en anatomia, fisiologia i biomecànica, l’osteopatia és una eina molt útil per aquella persona que presenta una o diverses alteracions en la seva homeòstasi, és a dir, en el seu estat de benestar.

Impulsada i originada com a ciència pel Doctor A.T. Still l’any 1874, i treballant prèviament com a metge i mecànic, va aprofundir en l’estudi del cos humà com a màquina perfecte d’autoregulació i sanació, fonamentant les seves teories en unes lleis fonamentals que acabarien sent els principis de l’osteopatia:

  • El cos té la capacitat d’autoregular-se i sanar-se.
  • Llibertat i facilitació en la circulació de fluids.
  • L’estructura està íntimament relacionada amb la funció, és a dir, una estructura alterada no podrà desenvolupar correctament les funcions per les quals ha estat dissenyada.
  • Entendre el cos com un “TOT” on totes les parts que componen l’organisme estan relacionades entre si.

Així doncs, mitjançant aquests principis i un profund estudi del cos humà, l’osteopatia utilitza un ampli ventall de tècniques manuals, de tipus estructural, visceral, funcional i cranial, entre altres, amb la finalitat d’alliberar les restriccions que impedeixen que tot funcioni correctament.

En definitiva, l’osteopatia busca trobar aquella disfunció principal de la qual deriven totes les altres, buscar les relacions que porten a l’alteració de la salut i reajustar-la de manera precisa i efectiva.

Personal Trainer

porfolio 07

Fruit de l’experiència professional i en combinació amb els coneixements en anatomia, fisiologia i biomecànica implícits en la Osteopatia, he desenvolupat tot un sistema complex d’entrenament basat en l’entrenament funcional i en la rehabilitació post-lesió i reintroducció esportiva. A més a més, òbviament, de l’entrenament físic més específic i professional orientat al rendiment esportiu.
L’entrenament funcional és una forma de condicionament físic que combina resistència, coordinació, força i velocitat, i que es fonamenta en la utilització del propi cos com a eina principal d’entrenament. L’objectiu és augmentar les capacitats destinades a una activitat o funció concretes, com per exemple, millorar de la condició física específica per a atletes, i esportistes de qualsevol disciplina amateur o de rendiment.
Entenent el cos com a un organisme compost per moltes parts interconectades entre si, neix el Train 4 Health, una forma d’entrenament que combina la osteopatia i l’entrenament funcional. Tots els òrgans del cos estan fixats al nostre cos per unes estructures de sosteniment, i aquestes alhora es sostenen a estructures musculars i òssies. És per això, que si entrenem concretament aquests músculs concrets, afavorim una millor mecànica i funcionalitat d’aquest òrgan o viscera concreta, evitant així possibles disfuncions, i reforçant els tractaments osteopàtics que s’hagin pogut realitzar.
Així doncs, des del Personal Training i Train 4 Health es cobreixen totes les necessitats derivades de la condició física, des de l’entrenament més esportiu i de rendiment físic, fins a la activitat física per la salut, rehabilitació i prevenció de lesions.